Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG
10 ting jeg har lært av Crossfit

10 ting jeg har lært av Crossfit

Vi har kommet til en meget trist dag i historien. Livet i Crossfit Boxen er over.

Jeg startet med Crossfit for noen år siden, jeg mener det kan ha vært 2013/2014 jeg. Det var en tid i livet hvor jeg ikke hadde det superbra, og jeg hadde i tillegg ikke trent en dag før dette, så og si... At “litt trening” kom til å forandre meg så mye som person kunne jeg aldri ha forutsett.

Crossfitsenteret het det da jeg startet.

Jeg dro på en prøvetime på det som da het Crossfitsenteret i Litleåsveien i Åsane. Vi fikk gjennomgå en “typisk” Crossfit-økt, men den varte kun i 6 minutter. Før dette var det litt oppvarming og teknikk, men selve woden var i 6 min. Jeg holdt på å svime av på stedet! Aldri noen sinne har jeg kjent sånn på et slit, så etter timen gikk jeg bort og meldte meg inn. Terje satt bak disken og svarte nølende: “Du vet at det er ett års bindingstid, sant?”

Etter hvert ble navnet Crossfit Åsane.

Dermed var vi i gang!

Siden jeg føler at jeg har skrevet om min treningsreise flere ganger tidligere her, vil jeg i dag oppsummere 10 ting jeg har lært av Crossfit. Selv om mitt andre hjem Boxen nå legges ned, kommer jeg ikke til å slutte med crossfit, men det fortjener en hyllest så langt på veien.

Møt opp, og resultatene vil komme.

EN Det viktigste er alltid å møte opp. Det har ikke noe å si at en person løfter så mye, løper så fort eller klarer en øvelse bedre enn deg. Det viktigste er å møte opp jevnt og trutt, og dine resultater vil komme.

Stronger - than yesterday. Syng det med meg!

TO Du takler mye mer enn du tror. Kroppen er så sterk, hodet vårt har så mye å gå på, og selv om du har lyst å gi opp, så er det bare å kjempe seg gjennom økten. Du klarer det alltid.

Å henge slik som dette var uaktuelt da jeg startet.

TRE Høyder er ikke farlig. Noen høyder er jo det, men ikke de på trening. Da jeg begynte klarte jeg ikke å verken hoppe på en boks på 20” eller å hoppe opp til riggen for å henge meg etter armene i den. Det er en frykt jeg har overvunnet.

Crossfit mot Kreft

FIRE Man er på trening sammen. Å heie på hverandre har en positiv effekt, og den high-fiven du gir etter en økt kan gjøre at noen føler seg sett for første gang den dagen. Trening er sosialt, og man kan ha fine opplevelser sammen med eller på vegne av andre.

Da jeg startet slet jeg med å løfte kun stangen på 15 kg i knebøy. Ta tiden til hjelp.

FEM Jeg har lært meg å løfte. At jeg skulle elske tunge vekter sammen med blod, svette og tårer var ikke noe jeg så komme. Jeg har lært meg å løfte ordentlig, både i en typisk WOD, men også når det gjelder styrketrening utenom.

Spise, spise, spise.

SEKS Mat er roten til alt godt. Da jeg ikke trente spiste jeg heller ikke så mye mat, det var snakk om frokost kl. 16 eller senere de fleste dager. Treningen fikk meg til å spise, og ikke minst til å lære meg hvilken mat som gir mest næring og metter lengst.

På min første Open-økt, passet på å sove masse og spise enda mer.

SJU Søvn gir progresjon. Det nytter ikke å jobbe i åtte timer, bruke tre timer på bussen og en time på trening hver dag, for å så skulle være sosial eller få unnagjort arbeid på kvelden. Ofrer du søvnen så ofrer du også progresjon og det overskuddet treningen gir.

Jeg har trent på jobbreise, på hotellet på ferier, utendørs, innendørs. Mulighetene er der!

ÅTTE Man kan trene hvor som helst. Du hadde lurt meg, jeg trodde man kun trente på treningssenter jeg. Det viser seg at en økt kan gjennomføres nærmest hvor som helst, enten man er på hotell, i en park eller ute i skogen.

På akkurat dette bildet hadde vi like klær, men ikke til vanlig altså…

NI Man trenger ikke se ut på en viss måte for å være “en treningsperson”. Jeg har gjerne følt på at man må se ut som en idrettsutøver eller elske trange klær for å passe inn på trening tidligere, men på Crossfiten har det aldri vært et problem. Her er det folk i alle aldre, alle typer klær og med helt forskjellige bakgrunner, som trener på egne premisser.

Post WOD selfie.

TI Jeg har lært å bli glad i meg selv og hva kroppen min er i stand til, og det er den kuleste følelsen ever!


Jeg må avslutte med verdens største takk til alle som har vært innom Crossfit Boxen som leder, instruktør eller medlem. Vi har hatt det så utrolig bra sammen, og mange av oss kommer til å fortsette å møtes på nye eventyr. Men for nå er det over for akkurat denne boxen.

Har du noen gang prøvd Crossfit? Hva liker du eventuelt best med din treningsform? Samtalen fortsetter på Instagram.

Epleheim

Epleheim

#blessed | no. 3

#blessed | no. 3