Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG
Hvordan forberede seg til høsten

Hvordan forberede seg til høsten

Beklager å si det, men det skjer om du vil eller ei: Sommeren er nesten over og høsten gjør sitt inntog. Nå vet jeg at mange liker høsten godt, men jeg tror det kommer litt an på hvor man bor. Nå skal ikke jeg være den som klager på været i Bergen, men vi glemmer ikke uværet som herjet i fjor… Med riktig innstilling og “mindset” tenker jeg at vi takler høsten så godt vi kan, enten den byr på myke farger og sprø blader under føttene – eller øsende regnvær og paraplyer som ødelegges av vinden.

Mine råd for å forberede seg til høsten

Kom deg tilbake i gode leggerutiner. Hverdagen er her, det skal jobbes, du skal på møter, presetere på arbeid eller kanskje begynne på skolen igjen. Alt starter med en god natts søvn, legg deg til samme tidspunkt hver kveld. Om du ikke får sove, ligg og slapp av i mørket, eller les en bok i sengen til du blir trøtt. Dette tipset er grunnleggende for et godt liv, spør du meg.

Rydd i klesskapet. Hvor mange plagg har du hengende som kategoriseres som vinterklær eller høstklær? Brukte du dem forrige sesong, eller har de ligget urørt over lang tid nå? Det samme gjelder sommerklærne fra i år, nå er sommeren forbi. Om du har noe som ikke har vært brukt denne sesongen er det svært liten sannsynlighet for at de brukes neste år. Jeg foreslår byttekveld med venner, gi bort klær til foreninger eller organisasjoner eller å selge brukt. Du skal altså ikke ut og handle nye klær, men la noen andre få bruke det du ikke gjør. Bra for skapet, bra for miljøet.

Hvis du ikke allerede gjør det, begynn med ukeshandling. Et godt gammelt råd for å spare penger, spise sunnere og generelt ha mer kontroll i hverdagen. Jeg har tidligere ikke vært flink til dette selv, men gått inn for fullt de siste fire ukene nå, og det er “life changing”! Følelsen av å vite hva som er til middag hver dag – deeeilig!

Når vi er inne på penger, start et sparemål. Vi er over halvveis i året, hvor mye av lønnen din har du spart så langt? Det kan være motiverende å se over økonomien, om du har rom for å spare bare littegrann, eller selvfølgelig kjempe mye, mot et større mål. Jeg startet for første gang å spare i fond nå i august, i tillegg til at vi har en spareplan for boligkjøp som er langt fram i tid. Det er interessant å se at mine 500 kroner i fondet nå er verdt 509 kroner.

Besøk ditt lokale bibliotek. Mange leser ekstra mye om sommeren, hvorfor ikke ta med seg den vanen videre inn i høsten? Hva med å legge ned mobiltelefonen og heller lese noen sider i en bok? Det finnes så mye bra der ute, fra fiction til fiskebøker, selvhjelp til strikking eller noe helt annet du vil drømme deg bort i. Boken jeg gleder meg til å lese i høst heter Wilder Girls av Rory Power, om du vil ha et sted å starte. Liker du bøker og vil ha tips, kan du følge meg på Goodreads. Er du av typen som heller like lydbøker har jeg tipset om mine favoritter her og her.

Finn gode TV-serier å se på, eller ta en tur på kino. Høsten er prime time for sesongstart eller nye serier. Å sette seg inn i en ny-oppsusset kinosal med popkorn og en god venn mens det høljer ned ute er heller ikke feil. Man kan lage en kveld ut av det og ta en tur på restaurant etterpå for å diskutere filmen.

Begynn å planlegge julen. Jaiks, det er for tidlig! Personlig synes jeg at julegaver er en merkverdig tradisjon. Som den minimalisten jeg er ser jeg ikke poenget i å bytte gaver bare for å gjøre det, jeg setter pris på det som betyr noe. Starter du nå rekker du gjerne å endelig fullføre det fotoalbumet du tenkte å lage til familien, å male et bilde eller strikke en genser til en venns nyfødte baby. Det er mange gaver som har sjel, og starter du nå blir det ikke nok et stress-element i julestria.

Denne listen kunne vært metervis lengre enn det den allerede er, men her er i det minste noen av tingene jeg kommer til å kose meg med i høst. Er det noe av dette du har lyst å gjøre, eller har du andre gode tips? Fortsett gjerne samtalen på Instagram!

Kreativitet kan læres

Kreativitet kan læres

29 ting jeg har gjort før jeg fyller 29

29 ting jeg har gjort før jeg fyller 29