Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG
Kreativitet kan læres

Kreativitet kan læres

Visste du at jeg har fullført en bachelorgrad i grafisk design?

Hvor mange er det som ender opp å jobbe som det de utdannet seg til? Jeg kjenner ikke veldig mange, men det er selvfølgelig noen som følger drømmen fra første sekund. Tidlig i livet hadde jeg planene klare, allerede i 9. klasse visste jeg at jeg ville studere media. Jeg jobbet knallhardt på skolen for å få gode karaktere, slik at jeg sikret meg skoleplass. Da jeg studerte medier og kommunikasjon på videregående fikk jeg prøve mye forskjellig. Best av alt likte jeg webdesign, TV-produksjon, foto og selvfølgelig grafisk design. Det bestemte veien videre. Jeg flyttet til Bergen og begynte å studere ved Norges Kreative Fagskole, etterfulgt av Southampton Solent University i England. På den tiden kunne man ikke ta bachelorgrad innen grafisk her i Norge. Under studietiden var jeg arbeidsom og elsket det jeg arbeidet med. Noen av medelevene sa gjerne at de ikke visste hva de ville bli etter skolen var over, men jeg hadde én plan: Å jobbe som grafisk designer.

Utdrag fra iMaculate - bacheloroppgaven min som handlet om Apple

Nei betyr ikke alltid nei…

En stund inn i siste året, da jeg var i Southampton, kjente jeg på en ny trang. Jeg ville jobbe med Apple. Det var den nye drømmen, å jobbe i en Apple-butikk. Mens alle andre dro hjem til hver sin kant av Norge, dro jeg tilbake til Bergen og søkte på jobb på Eplehuset. Den jobben fikk jeg ikke, så jeg ble restaurantsjef i stedet, på Åsane Storsenter. Der fortsatte jeg å jobbe helt til jeg en dag så at det skulle åpne en Apple-butikk lokalt, Humac het den. Om jeg søkte? Jeg søkte og fikk avslag. “Javel” tenkte jeg, og søkte på nytt. Med en ny søknad på en lavere stilling. Det ble avslag igjen. Hmm. Jeg søkte en tredje gang, og denne gangen la jeg ved prøver av bacheloroppgaven min, den handlet selvfølgelig om Apple. Jeg fikk et intervju!

Eplehuset

Som de sier, resten er historie. Dette er seks år siden i november.

Da jeg gjenopptok bloggen i påsken ville jeg også bruke denne siden som portfolio. Nå er endelig dagen her hvor portfolioen er klar til å vises! I hele dag har jeg sittet og lastet opp, fikset på designet og trålet gjennom gamle harddisker for å finne tingene mine. Så mye jeg har produsert gjennom tidene, noe jeg er stolt av, som nå ligger her – og mye jeg aldri kan vise til verden. Sånn er det vel med læringskurver.

Postkort design laget med maling og digital collage.

Herved erklæres portfolio delen av Livet som Krølltopp åpnet!

Jeg vil fylle på med innhold etter hvert som tiden går, og skal heller gi dere en heads up når det er noe nytt og spennende ute. Da jeg gikk på Norges Kreative Fagskole var slagordet “Kreativitet kan læres”, jeg tror at når man har lært må det også brukes.

PORTFOLIOEN FINNER DU HER – OG I SIDEMENYEN!

Enjoy!

#blessed | no. 3

#blessed | no. 3

Hvordan forberede seg til høsten

Hvordan forberede seg til høsten