Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG
Ting å gjøre hjemme i sommer

Ting å gjøre hjemme i sommer

Av forskjellige årsaker blir det ingen langdistanse-reising på Krølltoppen denne sommeren heller. De siste årene har jeg tilbragt hver eneste sommer hjemme alene mens samboeren har stått på og jobbet seg gjennom de varmeste månedene vi har. Hver sommer har det også høljet ned på samme tid, noe jeg ikke har satt pris på i det hele tatt. Da det ble avgjort at denne sommeren ikke kom til å være særlig annerledes med meg hjemme alene og han på jobb ble jeg utrolig lei meg. Med tre uker fri fra jobb, uten så mye som en avtale føltes det litt trått. Når får vi reise igjen, blir det noen sinne solskinn på min kropp og fregner i mitt fjes? Sist vi var på “sommerferie” var Italia i 2015.

Nå vet jeg ikke hva framtiden bringer, eller når jeg får kjenne UV-stråling og ha på bikini samtidig igjen, men jeg har bestemt meg for å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg skal nyte Bergen for alt det er verdt, jeg skal slappe av i mitt eget hjem og jeg skal ha en positiv innstilling til hele denne hjemme-alene festen jeg har hver dag mellom 08 og 16.

Hvis du er i samme situasjon som meg og har ferie hjemmefra, her er mine tips til å få utbytte av sommerferien:

HOBBY & SYSLER

 • Lag en Instagram-konto dedikert til en hobby, kjæledyret ditt eller noe annet du liker.

 • Endelig kan du lage det fotoalbumet eller scrapbooken du alltid har ønsket!

 • Fullfør alle bøkene du har begynt på, men ikke blir ferdig med. #guiltyascharged. Eventuelt kvitt deg med dem (gi bort eller selg) og lån nye på biblioteket.

 • Abonner på et nytt magasin, jeg har nylig fått meg første utgaven av Altså.

 • Se på tutorials og lær deg noe nytt om din hobby. Jeg jobber med å redigere bilder på en “ny” måte i forhold til hva jeg pleier.

 • Lag en blogg – heeey!

TRENING

 • Tren på teknikk på noe du ikke er så god på.

 • Delta på en ny time på treningssenteret.

 • Bli med på utetrening hvis det arrangeres i ditt område.

 • Bring en venn på din hverdagslige treningsrunde, eller bli med en venn på sin.

 • Prøv en helt ny treningsform eller noe du har hatt lyst å teste lenge, enten på senter eller ved å bruke YouTube.

 • Mediter hver dag, dette gjør jeg allerede, men noen dager blir det litt knapt med tid. Ekstra fokus nå i ferien gjør godt for sjelen.

 • Sov. Oh yes, 12 timer søvn midt i uken, det er livet uten barn det.

I HUSET

 • Ta en stor-rengjøring av hele leiligheten eller huset ditt. Tidsbruk på dette vil jo variere etter størrelse, jeg har i alle fall støvsugd alle listene, bak møbler o.l. Deilig som bare det!

 • Mal en vegg eller to, dersom du har anledning til det der du bor.

 • Fiks de tingene du alltid utsetter å fikse.

 • Ta en opprydning i både klær og andre ting du eier, lever til gjenbruksstasjoner eller gi bort på Finn. Selg det som har verdi.

 • Få unnagjort klesvasken som ligger i bunn av kurven og aldri blir tatt for det er for lite til en hel maskin.

 • Vask dyner og puter. Det er så deilig og tørker lettere om sommeren enn vinteren, spesielt om det er litt varmt og de kan henge ute.

UTENDØRS

 • Ta en tur ut i ditt nærområde, se om du kan oppdage et nytt sted der du bor.

 • Utfordre deg selv til å være ute i minst én time sammenhengende hver dag, gjerne mer. Jeg er kun ute når jeg går tur med hunden, og det er noe jeg absolutt kan være flinkere til spesielt når det regner.

 • Klipp plenen, eller tilby deg å klippe naboens plen om du ikke har selv.

 • Gå en tur opp det fjellet du ser på hver dag, finn ut hvordan man kommer seg dit og gjør det om til et live hverdags-eventyr.

I BYEN

 • Prøv å spise på en restaurant du aldri har vært på tidligere.

 • Eller spis favoritt-retten din på favorittrestauranten.

 • Unn deg et gourmetmåltid, spis skikkelig god mat på en “finere” restaurant.

 • Delta på byvandring, se hva som finnes der du bor. Her i Bergen finnes det masse forskjellig, jeg har vært på alt fra heksevandring til en skikkelig turistrunde med guide, det er utrolig kult og man lærer noe nytt om bostedet sitt.

ANDRE TING Å FINNE PÅ

 • Lær hunden din et nytt triks, gi den ekstra kos og lek ekstra masse med den. Den vil elske deg for det.

 • Bli kjent med nye folk, f.eks. via HeyGirl-gruppen som arrangerer kos i parken hver uke.

 • Inviter til middag hjemme hos deg.

 • Heng opp et nytt bilde eller juster innredningen på andre måter. Kjøp brukt eller bytt med venner.

 • Gå til tannlegen. Jeg gjør dette hver sommer. Det er hat, men da slipper jeg å ha vondt når jeg er på jobb, i tillegg til at det er “smart” å bruke litt av feriepengene på noe så dyrt.

 • Hjelp noen rundt deg; tilby å handle for en eldre person du kjenner, vær barnevakt for noen som trenger det, vask bilen for en venn, det er mange muligheter her.

 • Besøk familien eller venner du ikke ser så ofte.

Har du noen tips til hva man kan finne på hjemme alene? Det er på en måte “greit” når det er sol og fint vær, men de dagene temperaturen synker og nedbøret viser seg er terskelen for å finne på noe gøy ekstra høy spør du meg.

Ønsker dere alle en fantastisk sommer! Vi kan fortsette samtalen på Instagram @livetsomkrolltopp.

Ulriken by night

Ulriken by night

10 ting jeg har i vesken

10 ting jeg har i vesken