Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG
Ulriken by night

Ulriken by night

Snurr film fra Ulriken by night.

Ulrikens topp er et syn uten like til vanlig, men da min samboer og jeg fikk gavekort til «Ulriken by night» var jeg klar for en ekstra-nydelig opplevelse. Konseptet er ikke mer spennende enn at man får servert en bedre middag på Ulrikens topp, 643 m.o.h., og dette skjer på kveldstid.

Vi hadde gavekort på 4 retters middag med taubane tur / retur. Jeg har aldri tatt taubanen tidligere, en uskreven regel for Bergenserne er at man skal gå opp Ulriken. Vi kjøpte vinpakke til maten, dette bidro til at alle smakene ble godt uthevet, så det var virkelig verdt det å ta med denne pakken. Det var tydelig at noen har kontroll på ganen og hva de driver med oppe på Sky:Skraperen, som er navnet på restauranten på toppen.

Hvordan fungerer det?

Vi fikk gavekort gjennom YouWish.com og da sender man en e-post til restauranten med informasjonen fra gavekortet. Da vi ankom taubanen fikk vi utdelt billetter til denne, som vi kunne ta når som helst. Banen går hvert 7. minutt, imponerende ofte spør du meg.

Da vi kom til restauranten hadde vi booket bord på forhånd. Vi fikk tilbud om drikke og valgte som sagt vinpakken som hørte til rettene. Gavekortet var på en 4-retters middag, mens vi fikk servert hele 7 retter! Det var aperitiff, og forrett til dessert og mellomsnacks og jeg vet ikke hva…

Hva får man å spise?

Rettene er i følge nettsiden basert på sesongens råvarer. Dessverre husker jeg ikke hva servitøren kalte det som ble servert, det var mye «fancy» restaurantord. Det jeg vet er at det smakte YPPERLIG!

Maten vi fikk bestod i stor grad av sjømat og kjøtt, med forskjellige grønnsaker til. Vi spiste f.eks. både krabbeburger og -suppe, det var fisk til forretten og i noe kaviar i aperitiffen.

Til hovedrett var det filet av enten typen indre eller ytre, som sagt så aner jeg ikke forskjellen. Ikke si til noen at jeg har vært «restaurantsjef» i flere år tidligere, dog i en helt annen type restaurant… Kjøttet var i alle fall så mørt som det kunne bli og nærmest smeltet på tungen. Jeg spise generelt sett lite kjøtt, og spesielt helt rene kjøttprodukter som her. Nå vet jeg ikke om de har vegetar-alternativ til menyen, men er du vegetarianer eller veganer så passer ikke denne maten. Den første aperitiffen var f.eks. svinehud eller noe, det smakte som «baconcrips», men in real life.

Mellom måltidene fikk vi en gane-renser i form av iskrem. Til de forskjellige dessertene var det både iskrem, rabarbra-something og dessert-vin. Alt satt så godt sammen når men spiste det at jeg ble direkte imponert!

Forholdene

Jeg skal innrømme at vi har utsatt denne turen opp en god stund. Vi ventet hele tiden på det beste været og det måtte være en helg, gjerne rett etter lønning osv. Plutselig hadde det gått et helt år og restauranten var stengt for sesongen. Heldigvis fikk vi overført gavekortet til i år, og igjen gikk vi nesten på samme smellen. Til slutt bestemte vi oss for å bare dra opp en dag. Værmeldingen var heller dårlig, men det fikk så være tenkte vi.

På toppen var det mye skyer og tåke da vi ankom, men heldig for oss så lettet den i takt med solnedgangen. Mens vi satt og spiste kunne vi se ut over fjorden, Norgesflagget som blafret i vinden og alle som lekte seg i Tufteparken rett utenfor restauranten. Det kom cruise-skip til havn utover kvelden, eller kanskje de reiste videre?

Ulriksbanen stengte kl. 21, men restauranten var åpen til 23:30. Det viste seg at servitørene kunne slippe oss ned igjen etter at banen var stengt, og dette var jo prikken over i-en for oss som trodde vi måtte spasere ned igjen. Phew, am I right?

Oppsummert

Man trenger ikke kunne lese gjennom linjene for å skjønne at dette var en opplevelse uten like. Jeg elsket det 100% og anbefaler opplegget på det sterkeste. Maten var helt enormt god, betjeningen god - kokkene kom ut og presenterte maten selv flere ganger - og utsikten selvfølgelig perfekt! Skal du ta noen med på en imponerende date, feire «galenstines day» eller rett og slett ønsker deg en god opplevelse er dette noe å prøve ut!

Send meg gjerne en melding på Instagram om du ender med å teste det ut. Håper alle har en nydelig sommer videre!

29 ting jeg har gjort før jeg fyller 29

29 ting jeg har gjort før jeg fyller 29

Ting å gjøre hjemme i sommer

Ting å gjøre hjemme i sommer