Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG

ONKEL

Det er i dag et år siden jeg møtte onkel Gert for første gang, men den gang da var han ingen onkel. Vi hadde avtalt å møtes på en kafé klokken 12, "for å ta en prat" som han sa. Jeg hadde egentlig ikke tid, men fikk noen til å dekke skiftet mitt på restauranten. Nervøs som faen med iPaden under armen løp jeg den korte distansen fra jobben til kaféen hvor han satt. Profesjonell business-mann med Mac, navneskilt og en blå skjorte, slik alle ekte business-menn er.Han presenterte seg selv og jobben med den største selvfølgelighet, som om han aldri hadde gjort annet. Fortellingene om reiser til Hemsedal og morsomme konkurranser tok jeg som god fisk, og ikke ante jeg at han var splitter ny i denne jobben. Han pratet rolig og kontrollert, og stilte alle de riktige spørsmålene. Noen av dem gikk det helt greit å svare på, men da han lurte på hva jeg gjorde på utenfor jobb stilnet det helt for meg. Jeg håper ikke han merket at jeg bullshitet meg gjennom hele svaret, for på den tiden hadde jeg virkelig ingen hobbyer eller interesser utenfor jobb. Den gang.Gert viste seg å være den beste mentoren jeg har hatt. Han hadde troen på meg, på en måte jeg aldri før har opplevd. Da jeg møtte teamet for første gang lurte jeg på hvordan jeg havnet blandt disse geniale menneskene. Gert visste hvorfor. Han mente at jeg kunne klare alt. Alle de gangene jeg stod på gulvet, dritnervøs og usikker, sa han "Du har kontroll du" og gikk. Slik fikk jeg kontroll med loddrett stigningskurve.Jeg fascineres av måten han prater med mennesker på. Som vår felles sjef pleide å si "Det viktigste av alt er dette: Alltid behandle mennesker som mennesker", og det var det Gert gjorde. Det er det han gjør med alle han møter. Han tar vare på folk slik at de føler seg speiselle og sett. Han ser kvaliteter i andre og vet hvordan han skal få dem frem. Det beste av alt er at dette kommer helt naturlig for ham. Han gjør seg ikke til, eller oppfører seg som om han er bedre enn andre – det er så ekte. Det finnes en glede i ham, engasjement og begeistring som gjør ham veldig flink til det han driver med. Han ser det beste i alle, men er ikke naiv for det.At den profesjonelle business-mannen på kaféen for et år siden skulle vise seg å være det beste som har hendt meg, var ikke direkte forventet. Det siste året har jeg gått fra å være en 19år gammel workaholic som festet for mye og sov for lite, til en 24åring med livsglede og ambisjoner. At Gert ble til Onkel og vi ble kollegaer side om side har jeg ingen andre å takke en ham. Gert gav livet som krølltopp en mening.


KARMØYHELG

KARMØYHELG

3 LÅTER PÅ iPODEN