Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG

Slik kom jeg over å ha strøket på oppkjøring

Slik kom jeg over å ha strøket på oppkjøring

Oppkjoring_featured.jpg

FØRERPRØVEN ER DESSVERRE IKKE BESTÅTT


Som så mange andre, klarte jeg ikke å stå på oppkjøringen første gang. Når jeg forteller det til folk spør alle hva som skjedde; og selv om det var flere ting som skjedde underveis er resultatet det samme: Jeg er ikke trygg nok i trafikken til å kunne kjøre selvstendig.Det var såpass at jeg skjønte at jeg strøk, det er ikke vanskelig å forstå når sensor må dra i rattet slik at du ikke kjører på en annen bil. Med et tappert smil sa jeg at jeg forstod og håpte bare at hun kunne komme seg ut av bilen så fort som mulig. Idet hun lukket dørene sprutet tårene og jeg satt der og hulket foran kjørelæreren min, som ja, er yngre enn meg og av det mannlige kjønn. Det var flaut.Det føltes som at jeg aldri skulle orke å ta i et ratt igjen, men det har jeg altså gjort. Her er mine råd for å komme over å ha strøket på oppkjøringen:
Ta dagen for deg selv

Jeg var et totalvrak resten av dagen. Da jeg måtte ta bussen hjem, satt jeg der og grein stille for meg selv. Vel hjemme hoppet jeg i pysjen mens jeg så på Friends og bare var lei meg.Det er helt greit, når man opplever et nederlag som går inn på seg kan ingen dømme deg for å ta litt tid for deg selv. Prøv å slappe av med noe du vet at du koser deg med, ta deg noe godteri og bare la dagen gå over.

Fortsett å kjøre så snart som mulig

Klar for å gi opp hele førerkortet, ble jeg nesten presset til å kjøre ganske raskt igjen. Med støtte fra svigerfamilien fikk jeg låne bil av dem, siden vi ikke har bil selv takket jeg klart ja. Samboeren nesten tvang meg til å kjøre igjen, og selv om jeg følte at jeg var ubrukelig på et generelt plan, så hjalp det å få kommet over den kneiken.

Si det til dine nærmeste

Min familie bor langt vekke, noe som gjør at vi ikke prates så ofte. Bare det å ringe eller sende melding til dem gjorde at jeg tok mer kontroll over situasjonen. Måten man sier noe på kan endre hvordan en hendelse påvirker deg, så tenk gjennom hvilke ord du bruker både til andre og ikke minst deg selv.

Ha en kjøretime eller en kjøretest

Det gikk tre uker før min neste kjøretime, og på denne var det bare småpirk fra kjørelæreren. Han prøvde nok å gjøre meg OBS på alle tingene som kan oppstå slik at man gjør feil i trafikken, og det kan være fint å være forberedt på slik at det ikke blir enda mer negativt i ettertid.

Spar penger

Det er helt latterlig dyrt å ta lappen her i Norge, og en bekymring som slo meg var at jeg ikke hadde råd til å verken øvelseskjøre mer, eller å i det hele tatt ta oppkjøringen på nytt. Hvis du planlegger godt i forveien så kan det være lurt å ta dette i betraktning når man legger et budsjett. Dette er mine råd for å komme seg gjennom å ha strøket, mange stryker mer enn bare én gang og det er ikke en god følelse i det hele tatt. Hvis du som leser dette nettopp har strøket, vit at det vil gå bra til slutt. Det er ikke for sent, jeg er straks 27 år og enkelte ler av meg som ikke har førerkortet enda. Vi har alle vår egen reise i livet, dette er min og du har din. Lykke til med neste oppkjøring!SaveSaveSaveSave

Følg gjerne Krølltoppen på Bloglovin' for oppdateringer om førerkortet faktisk havner i mine hender etterhvert.

Livet som krølltoppSaveSave


Voksenpoeng i form av apper

Voksenpoeng i form av apper


2 dager i Flåm

2 dager i Flåm