Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG

Introduksjon til Zero Waste

Introduksjon til Zero Waste

Be-Eco_featured.jpg


HVA TENKER DU OM MINDRE AVFALL HER PÅ PLANETEN?


Going zero waste

I sommer ble jeg introdusert til et konsept som kalles "zero waste". Det går ut på å gjøre det man kan for å produsere mindre avfall, og jeg er såkalt "intrigued" allerede. Jeg er på ingen måte perfekt når det gjelder miljøvennlighet, men jeg prøver der jeg kan. I zero waste skal man spesielt redusere plast der man kan, og i anledningen har jeg oppdaget en nettbutikk som heter Be:Eco. Her selges miljøvennlige, økologiske og veganske produkter til hus og hjem. Jeg bestilte meg noe økologiske vaskeutstyr tidlig i sommer, bare for å sjekke ut konseptet og kvaliteten. Nå har jeg blitt enda mer bitt av basillen og har også byttet ut plast-tannbørsten med denne i bambus og vanlige vaskemidler som inneholder mye kjemikalier med naturlige rengjøringsmidler som såpenøtter og bakepulver. For å prøve meg litt mer har jeg også byttet ut plastfolien med vokspapir, som jeg er veldig spent på å teste ut.

Endre litt om gangen

For å gjøre dette mest mulig økonomisk velger jeg å endre litt og litt i hverdagen. For eksempel så bruker jeg opp et vaskemiddel eller produkt før jeg bytter til den mer miljøvennlige varianten. Jeg har også gjort dette innenfor personlig hygiene hvor jeg har begynt å handle shampoo og balsam i fast form på Lush, slik at man slipper hele emballasjen da disse kommer som såpestykker. I tillegg har jeg lagt merke til at flere steder får man økologiske varianter av ting, som f.eks. Rema som har begynt å selge tannbørster i bambus.

Nå skal vi ut på eventyr, for jeg har fått et kall...

Her ser dere en oversikt over innkjøpet mitt denne gangen. Jeg tror at om man gjør det man kan, så kan vi fint ta vare på planeten vår på en litt bedre måte. Jeg har alltid vært en miljøbevisst person, men nå tar jeg meg selv i å bestille vegetar-måltider på restauranter, å bytte ut kjøttretter med andre alternativ og ikke minst så leter jeg hele tiden etter mat eller produkter som ikke er pakket inn i plast. Jeg drømmer om å ha kompost i livet mitt, men etter en del research så er ikke Bergen sentrum et sted hvor det er tilrettelagt for kompost i det hele tatt, så det blir et større eventyr for en senere tid. Har du lyst å velge litt mer miljøvennlig, sjekk gjerne ut Be:Eco sin nettbutikk her. Merk: Dette innlegget er ikke skrevet i samarbeid med nettsiden.

Følg gjerne Livet som Krølltopp på Bloglovin' for oppdateringer på nye innlegg!

SaveSave

SaveSave SaveSaveSaveSave Livet som krølltopp SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave


Stue + kjøkken: Før & etter minimalisme

Stue + kjøkken: Før & etter minimalisme


Voksenpoeng i form av apper

Voksenpoeng i form av apper