Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG
Hvordan skrive en effektiv TO DO liste

Hvordan skrive en effektiv TO DO liste

Featured_Effektiv-To-Do.jpg

HER ER TRIKSENE FOR Å FÅ ARBEIDET GJORT

Er du en som sliter med at to do-listen vokser seg større og større, helt til du ikke orker mer og finner deg en ny app for å starte med "blanke ark" samtidig som at det alltid er ting som ikke blir gjennomført? Jeg hadde det slik før. Jeg var en person som ELSKET å lage lange lister og system, men som byttet mellom forskjellige apper eller programmer for å holde orden, i stedet for å holde meg til ett system. I dag er jeg en person som "bare får tingene gjort", og det ligger noen enkle hemmeligheter bak dette.

Mine 5 beste tips til to-do listen

Alltid start setningen med et verb

Effektiv-To-Do_1.jpg

Den enkleste måten å få ting gjort på, er når hjernen slipper å tenke så mye på hvor man skal starte. Start derfor alltid oppgaven eller gjøremålet med et verb, også kjent som "actionword". For eksempel kan du skrive "Budsjett" som en ting på listen. Dette vil ikke få deg til å gjennomføre noe som har med budsjettet å gjøre, det vil heller minne deg på at et budsjett skal gjøres noe med. Det jeg heller ville skrevet var "Før inn personalkostnader i budsjett for Q2". Mye bedre! Dermed blir dette en enkel oppgave å gjennomføre. Du går gjennom listen og hjernen tenker  "Åh, dette er en oppgave jeg kan håndtere på 20 minutter" og oppgaven blir gjort. 

Sett en deadline

Effektiv-To-Do_2.jpg

Det er mange ting som hadde vært kult å gjennomføre en gang i fremtiden når solen skinner og du har all verdens tid for hånd, men inntil da er deadlines noe du må forholde deg til. Har du mange idéer som ikke kan rangeres som verken viktig eller haster, da føres de i et eget idé-notat eller bok. De oppgavene som der i mot er enten viktig eller haster, skal ha en deadline. Når du setter en dato for når en oppgave skal gjennomføres legger du press på deg selv for å fullføre innen tiden, samtidig som du får en prioriteringsliste basert på datoer. 

Hold deg til ett system

Effektiv-To-Do_3.jpg

Som jeg skrev i introduksjonen; hold deg til ett system. Ja, jeg vet at det er mange nye og spennende apper der ute, men når du finner en som virker for deg så hold deg der. Selv pløyde jeg gjennom mange forskjellige før jeg fant en enkel som fungerer helt topp for meg – Wunderlist. Foruten å ha absolutt alt jeg skal gjøre både på jobb og privat i denne appen, bruker jeg Evernote til å samle alle mine notater. Dermed har jeg ett system som består av to apper, men ingen apper eller program som gjør det samme som den andre. Tidligere brukte jeg gjerne en app for jobbnotater og en annen for privat, men det ble bare surr. I Evernote kan man dele det inn i notatbøker, og dermed holder det seg adskilt. 

Del listen inn i kategorier

Effektiv-To-Do_4.jpg

Enkelte oppgaver er lettere å gjennomføre på visse tidspunkt eller steder enn andre. Noen involverer også andre mennesker som du må forholde deg til for at gjøremålet skal kunne fullføres. Bruk kodeord for å skille de forskjellige aktivitetene. Jeg har egne hashtagger i Wunderlist, som gjør at om man trykker på en hashtag, vises alt innholdet på den tagen uavhengig av hvor den ligger. Å ha egne kategorier for ting som eksempelvis "budsjett", "HMS", "personal-aktiviteter" og så videre gjør at jeg enkelt har kontroll på hvilke oppgaver som hører sammen og gjerne kan jobbes med samtidig. 

Slett ikke-gjennomførte oppgaver etter en måned

Effektiv-To-Do_5.jpg

Har det gått en hel måned uten at du har gjennomført oppgaven på listen, så slett den! Da er det ikke viktig for deg – og om det er noe som haster så har du blitt purret på allerede innen denne tiden. To do listen vil vokse hver eneste dag, og det er urealistisk å få gjennomført absolutt alt som står der. Dermed er det helt OK å fjerne noen ting, mye kan forandre seg på en måned, og det er ingen poeng i å ha en full liste med ting som du ikke bryr deg om. To do listen skal engasjere deg i å få ting gjort, ikke trykke deg ned over alt du ikke har fått gjennomført. Nå vil jeg gjerne høre fra deg! Hvilke tips og triks bruker du for å få gjort alt du skal? Del i kommentarfeltet under!

Livet som Krølltopp / jun. 18

Livet som Krølltopp / jun. 18


Ting jeg gjør som ikke er Zero Waste

Ting jeg gjør som ikke er Zero Waste